divendres, 7 d’octubre de 2016

LA PLATAFORMA SOM ESCOLA PÚBLICA PROMOU UNA INICIATIVA SOLIDÀRIA AMB ELS INFANTS REFUGIATS A GRÈCIA

Com sabeu, les AMPA de les escoles públiques de Caldes de Montbui hem creat la Plataforma Som Escola Pública per tal de fer més força en la defensa dels nostres objectius comuns, com és la lluita contra les retallades, que malauradament ens afecten des de fa anys i ens continuen amenaçant.

A més de la vessant reivindicativa, la plataforma fa un treball comunitari, amb l'impuls d'iniciatives de caire social i lúdic. És el cas de la proposta solidària que us presentem ara.

Es tracta que ens impliquem en la reivindicació d'una solució conforme amb els drets humans per als milers de persones que fugen de les guerres. En concret, col·laborarem amb el projecte Eko2, una iniciativa autogestionada que s'està desenvolupant a l'entorn del campament de refugiats de Vasilika, a Grècia.

L'acte central de la iniciativa serà una concentració de patinets, que tindrà lloc el proper 14 d'octubre, a l'entorn de la plaça Romà Martí (el parc del Pinotxo), a partir de les 17 hores, en el marc de la Capvuitada de Festa Major. Hi haurà curses de patinets, xocolatada, taules de dibuix solidari i una xerrada a càrrec de l'Arnau Galí, cooperant calderí que explicarà la seva experiència com a un dels impulsors d'Eko Project.

Abans, però, treballarem la proposta solidària a les aules. Hi haurà xerrades adreçades als alumnes per donar-los a conèixer la situació dels nens i nenes que han hagut de marxar de casa seva per culpa de la guerra, informació sobre els campaments de refugiats, i faran dibuixos que l'Arnau Galí portarà a Vasilika per regalar als infants.

De cara a la festa del dia 14 necessitarem la col·laboració de tothom que hi pugui fer un cop de mà. S'hi exposaran els dibuixos fets a classe i col·locarem una taula amb fulls i colors per què qui vulgui hi afegeixi el seu. Haurem de servir i repartir la xocolata i els melindros, i caldran voluntaris per organitzar i controlar les curses de patinets.

Prepararem el circuit, repartirem dorsals a tots els infants, que cada cop que completin una volta rebran un gomet. A més, les famílies participants podran fer donacions econòmiques en una guardiola, que aniran íntegres, sense intermediaris, a Eko Project, per destinar-les a les iniciatives que s'hi duen a terme en atenció a la infància (com la llar d'infants i l'escola).

Des de la Plataforma Som Escola Pública considerem que iniciatives solidàries i participatives com aquesta condensen bona part dels valors que caracteritzen l'educació pública. No es tracta només de formar alumnes competents en les matèries avaluables, sinó de formar persones compromeses amb el món en què viuen,

Animeu-vos!

Som Escola Pública!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar en aquesta pàgina