diumenge, 3 de maig de 2015

NETEJA DE LA RIERA DE CALDES


Un "European Clean Up Day" o una "operació de neteja" és una acció per sensibilitzar el públic en temes de protecció del medi ambient, i més concretament, sobre els problemes dels residus i la netedat. El principi de l'acció és organitzar una operació de neteja d'un espai natural o d'una localitat que hagin estat contaminats amb abocaments il·legals o per residus que han dut les marees o els rius, per exemple; es mobilitzen actors procedents de sectors diversos (voluntaris, associacions, serveis tècnics de les administracions locals, empreses...) se'ls informa dels avantatges de la prevenció de residus i se sensibilitza el públic en general sobre aquest tema.

Del 8 al 10 de maig de 2015 es celebra una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure la recollida d'aquest residus abocats il·legalment als boscos, marges de rius, etc.


Let's Clean up Europe és un programa europeu de recollida de residus d'entorns naturals. Aquest projecte és coordinat a Catalunya per l'Agència Catalana de Residus i concretament a Caldes de Montbui ho gestiona l'associació Defensa de la Riera de Caldes, que compta amb el suport de l'ajuntament així com de diverses entitats i associacions: escoles, esplais, associacions de veïns...

A Caldes de Montbui s'ha organitzat aquesta activitat per diumenge 10 de maig al matí, de 09:00 hores a 13:00 hores. El lloc de trobada és l'esplai el TOC, al carrer Font i Boet, 4. Explicaran el desenvolupament de la jornada, repartiran guants i bosses al participants i els voluntaris es distribuiran en grups per anar a recollir els residus de la riera. Al final de l'activitat es podrà tornar al lloc de trobada, on es podran rentar les mans i gaudir d'un petit aperitiu i refrigeri. Es recomana portar pantalons i màniga llarga, calçat de recanvi (ja què amb tota probabilitat es mullarà) i aigua per beure.

Per qualsevol consulta podeu escriure un correu electrònic a defensarieradecaldes@gmail.com.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar en aquesta pàgina